Článek
Jakub Acsay je muž, který byl architektem a jeho koníčkem bylo belgické pivo. Realizoval touhy a sny jiných lidí. A pak si řekl, že to otočí, a od té doby se mu belgické pivo stalo profesí a architektura koníčkem.
Posluchači podcastu Jedno procento možná už z předešlých dílů pochytili, jaké jsou mé oblíbené alkoholické nápoje.
Pro ty, kteří neví: z destilátů je to bourbon, z vín červené z oblasti jižní Rhony a z piva belgické aly. Na ně chodím do podniku nazvaného Gulden Draak Bierhuis. Objevil jsem ho na Novém Městě náhodou, před třemi lety. Když mě manželka poslala, abych našel v centru Prahy prádelnu.
Je to trochu historka jako ze špatné komedie. Odpoledne odešel hledat prádelnu a vrátil se o půlnoci ve skvělé náladě. Ne že by to bylo úplně přesně takhle, ale každopádně to byla láska na první pohled.
Na první napití.
V čem je kouzlo belgických piv, a v čem jejich nebezpečí? Kde je lze poznat, jak je správně pít a co všechno je na nich zajímavého? Mluvil jsem o tom s Jakubem Acsayem.
A zeptal jsem se ha také na následující věci:
S kým vypil své první pivo? Jací lidé jsou ti, kteří ho vyrábějí? Má v Belgii radši Valony, anebo Vlámy? Proč chodí rád do svých barů? A jak jeho obor ovlivnil rok 2020? Poslechněte si celý podcast v přehrávači v úvodu podcastu.
Jedno procento
Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za 10 let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.
Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.
Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@firma.seznam.cz.