Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

„Zemřel jako hrdina.“ Na východě Ukrajiny padl fotograf Arsen Fedosenko

Foto: Telegram/AFU StratCom

Arsen Fedosenko.

Vystudoval kresbu, fotografii se začal věnovat v roce 1996. Pracoval v reklamě, fotografoval koncerty vážné hudby, organizoval výstavy. Jeho vášní se stalo vinařství –⁠⁠ svým fotoaparátem zachycoval vinice a vinaře.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Na Ukrajině v pondělí při ruském útoku zemřel armádní fotograf Arsen Fedosenko. Informovalo o tom mediální oddělení generálního štábu.

„Fotografoval válečné zločiny Rusů a během ruského válečného zločinu byl zabit,“ napsala armáda na sociální síti Telegram.

„Arsen byl umělec, otec, milovník života. Člověk, který neznal morální kompromisy,“ vzdala mu hold s tím, že byl vždy věrný zásadám lidskosti.

Sedmačtyřicetiletý otec dvou synů narukoval na jaře 2022 a měl hodnost kapitána. Padl v Charkovské oblasti poté, co byl podle spolubojovníků na frontě zraněn ruskou bombou.

„Zemřel jako hrdina, protože jím byl. Odpočívej v pokoji, Arsene. Díky za všechno, co jsme spolu udělali,“ citoval server Espreso.tv jeho známého, designéra a rovněž vojáka Tarase Iščyka.

„Nevím, jak s tím žít“

Fedosenko vystudoval kresbu, fotografii se začal věnovat v roce 1996. Pracoval v reklamě, fotografoval koncerty vážné hudby, organizoval výstavy. Jeho vášní se stalo vinařství –⁠⁠ svým fotoaparátem zachycoval vinice a vinaře.

„Arsen je mrtvý,“ napsala na facebooku jeho manželka Anna. „Nevím, jak s tím žít a jak o tom psát, protože jsme se společně připravovali na šťastné stáří, ne na smrt.“

Podle ukrajinské nevládní organizace Ústav masových informací je Arsen Fedosenko 82. mediálním pracovníkem, který během ruské agrese na Ukrajině přišel o život. Pohřben bude ve čtvrtek v Kyjevě.

Související témata:

Doporučované