Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Zátah na podnik „prezidentova výrobce pizzy“. Majitel se zapletl s mafií

Foto: Pixabay/stokpic

Restaurace. Ilustrační foto.

Italská policie zatkla několik zaměstnanců proslulé neapolské pizzerie, kterou založil kuchař, jehož kulinářské schopnosti si oblíbil americký exprezident Bill Clinton. Její současný majitel se podle policie zapletl s mafií.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Italská policie provedla zátah na proslulou neapolskou pizzerii Dal Presidente, kterou založil muž známý tím, že si jeho kulinářské schopnosti oblíbil bývalý americký prezident Bill Clinton. Napsal o tom ve středu britský The Guardian. Policie zde zatkla pět lidí kvůli podezření z korupce napojené na mocný neapolský mafiánský klan Contini, který operuje v rámci zločinecké organizace Camorra.

Mezi zatčenými je současný majitel pizzerie, jeho žena a další tři osoby. Pizzerii založil roku 2001 Ernesto Cacialli přezdívaný jako „prezidentům výrobce pizzy“, Cacialli přízvisko získal poté, co v restauraci Di Matteo, kde tehdy pracoval, udělal prezidentu Clintonovi výbornou pizzu. Stalo se tak roku 1994, když Clinton do města přijel kvůli summitu skupiny G7. Mezi jednáními se procházel ulicemi Neapole, přičemž ho přilákala vůně z pizzerie, kde pracoval Cacialli.

Cacialli zemřel roku 2016 a pizzerii poté koupil její současný majitel, který prý k nákupu použil peníze člena neapolského klanu. Policie objevila, že pizzerie měla majetek v hodnotě 35 milionů euro, který jí byl nyní zabaven.

„Jedl jsem tam hodněkrát, je to nejznámější pizzerie v Neapoli,“ řekl jeden ze zákazníků. „Ta pizza je velmi dobrá, ale od ostatních jsem slyšel, že se tam děje něco hodně zvláštního a včera se to ukázalo,“ dodal.

Tři podezřelí jsou ve vězení a dva policie drží v jejich domovech. Všichni čelí obvinění z podvodných převodů aktiv a praní špinavých peněz.

Doporučované