Hlavní obsah

Výbuch automobilu v Izraeli zabil čtyři lidi, dle policie šlo o vyřizování účtů

Foto: Jose HERNANDEZ Camera 51, Shutterstock.com

Příčinu výbuchu policie vyšetřuje a vylučuje teroristický motiv. Ilustrační snímek.

Podle představitelů nemocnice je šest osob hospitalizováno, z toho jeden v kritickém stavu. Pyrotechnici vyloučili, že by výbuch způsobila bomba nastražená ve vozidle.

Článek

Čtyři lidé zemřeli a nejméně devět dalších utrpělo zranění při výbuchu automobilu ve městě Ramla ve středním Izraeli. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na místní nemocnici a policii, která případ vyšetřuje jako kriminální čin a vylučuje teroristický motiv. Podle představitelů místní nemocnice čtyři lidé podlehli vážným zraněním a dalších šest zůstává hospitalizováno, z toho jeden v kritickém stavu.

Server The Times of Israel s odvoláním na izraelskou záchrannou službu napsal, že mezi 13 původně zraněnými bylo při explozi vážně zraněno dvouměsíční dítě, pětileté děvče, desetiletý chlapec, patnáctiletá dívka a padesátiletá žena.

Přivolaní pyrotechnici podle izraelských médií vyloučili, že by výbuch způsobila bomba nastražená ve vozidle. Policie nyní prověřuje další možné příčiny, včetně možnosti, že na auto byl hozen granát nebo zápalná láhev.

Policie podle agentury AFP oznámila, že za výbuchem je zřejmě „vyřizování účtů mezi arabskými zločinci“. Ramla je město asi 15 kilometrů jihovýchodně od Tel Avivu se smíšenou židovsko-arabskou populací.

Nárůst kriminality mezi arabskou menšinou v Izraeli v posledních letech vzbuzuje obavy úřadů. Arabské gangy podle expertů v posledních dvou desetiletích shromáždily velké množství zbraní a věnují se organizovanému zločinu, jako je obchod s drogami, se zbraněmi, prostituce, vydírání a praní špinavých peněz, poznamenala AFP.

„Říkají nám, že jde o vyřizování účtů, ale výbuch v centru města za bílého dne na místě plném lidí je šílený! Moje děti tam byly hodinu předtím,“ řekla agentuře AFP Judith Touatiová, místní obyvatelka a matka sedmi dětí.

Související témata:

Doporučované