Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Vstup Trumpova nejmladšího syna do politiky se odkládá

Foto: Shutterstock.com

Trumpův nejmladší syn se měl stát jedním z 41 floridských delegátů.

Předseda floridské Republikánské strany ve středu oznámil, že Barron Trump by se mohl stát jedním z delegátů na stranickém sjezdu. Kancelář jeho matky Melanie ale řekla, že to není možné.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Osmnáctiletý syn amerického exprezidenta Donalda Trumpa Barron Trump se nakonec nestane jedním z floridských delegátů na celostátním republikánském sjezdu. Podle webu The Guardian to v sobotu oznámila jeho matka Melania Trumpová.

„Ačkoliv byl Barron nabídkou stát se delegátem floridské Republikánské strany potěšen, účast nakonec bohužel odmítl kvůli předchozím závazkům,“ uvedla kancelář Trumpovy manželky.

Předseda floridské Republikánské strany Evan Power ve středu řekl, že Trumpův nejmladší syn by mohl sloužit jako jeden z 41 delegátů Floridy. Sjezd formálně potvrdí stranickou nominaci Donalda Trumpa do listopadových prezidentských voleb, ve kterých se pravděpodobně stejně jako před čtyřmi lety utká se současným šéfem Bílého domu Joem Bidenem.

Čtyři z pěti dětí republikánského kandidáta na prezidenta se více či méně zapojily do vysoké politiky. Nejviditelnější byla Trumpova dcera Ivanka, která ale loni v listopadu oznámila, že se neplánuje podílet na kampani svého otce za znovuzvolení ani být jinak politicky aktivní.

„I když budu svého otce vždy milovat a podporovat, do budoucna tak budu činit mimo politickou arénu. Jsem vděčná, že jsem měla tu čest sloužit americkému lidu, a vždy budu hrdá na mnohé úspěchy naší administrativy,“ citovala ji tehdy americká CNN, která připomněla, že Trumpova dcera se stala poradkyní prezidenta na plný úvazek v březnu 2017 poté, co neformálně radila svému otci během prvních dvou měsíců jeho vlády.

Bývalý americký prezident Donald Trump byl celkem třikrát ženatý. Donald, Ivanka a Eric se narodili v manželství s rodačkou ze Zlína Ivanou Trumpovou, dcera Tiffany pak v manželství s herečkou Marlou Maplesovou. Současná Trumpova manželka Melania pak má jednoho syna, zmíněného osmnáctiletého Barrona.

Jak se volí americký prezident

Související témata:
Barron Trump

Doporučované