Hlavní obsah

Vrah ugandské olympioničky zemřel na následky zranění z vlastního útoku

Foto: Profimedia.cz

Ugandská atletka Rebecca Cheptegeiová (druhá zprava) zemřela po útoku svého bývalého přítele.

Muž ugandskou běžkyni polil benzinem a zapálil, svým zraněním podlehla čtyři dny po útoku. V pondělí zemřel i útočník, který se při činu sám popálil.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Bývalý přítel ugandské atletky Rebeccy Cheptegeiové, podezřelý z její vraždy, zemřel v nemocnici. Dickson Ndiema podlehl v pondělí večer popáleninám a zraněním, která při útoku utrpěl, řekl agentuře Reuters mluvčí nemocnice, kde se muž léčil.

Třiatřicetiletá Cheptegeiová po útoku v domě v západním okrese Trans Nzoia v Keni utrpěla popáleniny na více než 75 procentech těla. Pachatelem měl být její přítel, který ji polil benzinem a následně zapálil. Na následky popálenin o čtyři dny později zemřela. Stala se tak třetí sportovkyní, která byla v Keni zabita od října 2021.

Atletka skončila na nedávných olympijských hrách na 44. místě v maratonu. V roce 2022 získala zlato na mistrovství světa v horských a trailových bězích v thajském Chiang Mai.

Podle organizací na ochranu lidských práv jsou atletky v Keni vystavené vysokému riziku vykořisťování a násilí ze strany mužů. Z vládních údajů z roku 2022 vyplývá, že téměř 34 procent keňských dívek a žen ve věku 15–49 let bylo vystaveno fyzickému násilí.

Související témata:

Doporučované