Hlavní obsah

Video z deportace: Ruska ponižovala Ukrajince, Německo ji vyhostilo

Bez komentáře: Ruska Julia Prochorovová byla údajně vyhoštěna z Německa. Policisté ji na letišti posadili na letadlo do Istanbulu. Video: telegram/theinsider

 

Reklama

Ruska Julia Prochorovová, která ve svých videích na sociálních sítích urážela ukrajinské uprchlíky, byla údajně vyhoštěna z Německa.

Článek

Zprávu zveřejnil ruský exilový web The Insider s odkazem na svého zpravodaje v Berlíně. Podle serveru zatím úřady nepotvrdily, že byla Prochorovová deportovaná. Žena na záběrech je ale skutečně podobná zmíněné Rusce.

Policisté vyhoštěnou ženu na letišti posadili na letadlo do Istanbulu. Prochorovová byla totiž v Německu nelegálně.

Třicetiletá Ruska žijící v německém Landshutu pravidelně zveřejňovala provokativní videa, kde se vysmívala Ukrajincům.

Známe jsou záběry, jak na ulici pronásledovala ukrajinské dívky a pokřikovala na ně: „Holky! Sláva Rusku! Rusko vyhraje, Rusko vyhraje! Čí je Cherson? Jo, haha, Ukrajiny! Referendum už probíhá! Do prdele s Ukrajinou.“

Další video pak ukazuje, jak v Mnichově na proukrajinské demonstraci pustila nahlas ruskou hudbu a tančila tanec „Kalinka“. Burcovala taky Rusy žijící v Evropě, aby plýtvali energií a Evropa tak platila Moskvě více peněz. Video nazvala „Jak podpořit ruskou armádu a nejít do vězení v Evropě“.

Typy válečných zločinů spáchaných Ruskem na Ukrajině

Válka rozpoutaná Ruskem na Ukrajině vyhnala podle Organizace spojených národů z domovů už 14 milionů lidí. A pokračující útoky ruských sil vzbuzují další obavy, že během zimy se počet lidí, kteří utíkají ze svých domovů, ještě zvýší. Ve světle podobných zpráv ožívá debata o tom, kdo a kdy bude za válečné škody, nebo dokonce válečné zločiny pohnán k zodpovědnosti. Jak daleko snaha o dopadení pachatelů zatím došla?

Čtrnáctého listopadu u ní německá policie a státní zastupitelství provedly domovní prohlídku, informoval tehdy německý deník Bild. Při prohlídce policisté zajistili tři chytré telefony a notebook. Ukázalo se, že Prochorovová byla v Německu nelegálně. 

Případné deportace se neobávala. Na jednom z videí používá na záchodě místo toaletního papíru úřední dopisy od policie. Prochorovová po policejních prohlídkách přestala komunikovat, údajně byla ve vazbě. Žádná nová videa se na jejích sociálních sítích neobjevila.

Jak zjistil The Insider, Prochorovová se narodila v roce 1992 ve vesnici Bezenčuk v Samarské oblasti. Po nějaké době se přestěhovala do Moskvy. Oficiálně pracovala jako pokladní, ale ve stejné době se údajně její fotografie objevily i na stránkách sexuálních služeb.

Reklama

Doporučované