Hlavní obsah

Video: Trump s obvázaným uchem poprvé na veřejnosti. Dočkal se ovací

Bez komentáře: Exprezident Trump předstoupil na sjezdu své Republikánské strany s obvazem na pravém uchu, kam ho zasáhl atentátník na předvolebním mítinku v Pensylvánii.Video: AP

Při příchodu Trumpa účastníci republikánského sjezdu skandovali „Bojuj!“ stejně jako Trump, když ho odváděli z pódia, kde ho v sobotu zasáhl atentátník.

Článek

Bývalý americký prezident Donald Trump se poprvé od sobotního pokusu o atentát objevil na veřejnosti. Před delegáty sjezdu své Republikánské strany v pondělí předstoupil s obvazem kolem pravého ucha, které zasáhl střelec na předvolebním mítinku v Pensylvánii. Přítomní ho odměnili ovacemi vestoje.

Když Trump vkročil do haly v Milwaukee, kde se sjezd koná, přítomní skandovali „Bojuj! Bojuj! Bojuj!“ a zatínali ruce v pěsti – jako připomínku Trumpova gesta bezprostředně po atentátu.

Na sjezdu Trump oznámil, že si vybral senátora J. D. Vance jako svého kandidáta na viceprezidenta. Exprezident vypadal dojatě, když stál v lóži s některými ze svých dětí, senátorem Vancem a dalšími předními osobnostmi strany.

Podívejte se

Snímky z útoku na exprezidenta Donalda Trumpa, který byl postřelen při své kampani v Butleru v Pensylvánii.

Doporučované