Hlavní obsah

Video: Tropická bouře Alberto zasáhla Mexiko, sužuje i pobřeží Texasu

Bouře Alberto je první z letošní hurikánové sezony, která má být podle meteorologů velmi rušná.Video: AP

Mexické pobřeží zasáhla tropická bouře jménem Alberto, která zároveň zaplavuje jižní Texas silnými dešti. Ničivé počasí má zatím tři oběti. Meteorologové předpovídají, že letošní hurikánová sezona bude rušná.

Článek

Bouře Alberto se ve středu a čtvrtek přehnala jihozápadem Mexického zálivu. Mexické úřady hlásí tři oběti silných dešťů, informuje agentura AP. Jedná se o první bouři z letošní hurikánové sezony, která má být podle meteorologů velmi rušná.

Úřady civilní ochrany v severním státě Nuevo León uvedly, že jeden člověk zemřel v řece La Silla v hlavním městě federálního distriktu Monterrey. Dva nezletilí podle stejného zdroje zemřeli na následky úrazu elektrickým proudem v obci Allende. Místní média informovala, že jeli v dešti na kole.

Guvernér státu Nuevo Leon Samuel García oznámil, že v očekávání dopadů bouře bude do čtvrtečního odpoledne v Monterrey přerušena veřejná doprava, včetně metra.

Střed tropické bouře by měl dosáhnout severovýchodního pobřeží Mexika jižně od ústí řeky Rio Grande. Přestože je bouře vzdálená několik set kilometrů od pobřeží Mexického zálivu v USA, její okraje přinesly do Texasu značné srážky.

Sezona hurikánů v severním Atlantiku trvá od června do listopadu. V letošním roce by se mohlo vyskytnout až sedm velkých hurikánů, varovala minulý měsíc americká meteorologická agentura. To je více než dvojnásobek obvyklého počtu.

Doporučované