Hlavní obsah

Video: Špatná muška. Brit házel vajíčka po králi. Netrefil a ještě ho zatkli

Bez komentáře: Záběry z incidentu. Muž se snažil trefit vajíčky krále Karla III. a jeho choť Camillu při návštěvě Yorku. Video: twitter/daviddunninguk

 

Reklama

Britská policie ve středu zadržela v Yorku muže, který házel po králi Karlovi III. a královně choti Camille několik vajec. Panovník navštívil město, aby zde odhalil sochu své matky, královny Alžběty II. – první od jejího úmrtí.

Článek

Incident se stal, když se panovník a jeho manželka zdravili s lidmi u středověké brány Micklegate Bar v Yorku, jíž oficiálně vstupují panovníci do města při jeho návštěvě, píše britská stanice BBC.

Jak je vidět v úvodním videu, několik vajec prolétlo kolem krále, ale žádné ho netrefilo. Panovník ani zpočátku na létající předměty nereagoval. Po upozornění svého týmu se pak vzdálil od lidí.

+3

Muž, který na krále vejce házel, zakřičel, že Británie byla vybudována na krvi otroků. Přítomní lidé, kteří se přišli s panovníkem pozdravit, ovšem vyjadřovali králi podporu, píše agentura AP.

Karel III. je na dvoudenní cestě na severu Anglie. Do Yorku přijel odhalit sochu své matky, královny Alžběty II. Jde o první takový pomník od úmrtí panovnice, která zemřela 8. září ve věku 96 let.

Z Yorku zamíří král se svou chotí do Doncasteru.

Reklama

Doporučované