Hlavní obsah

Video: Rusové ostřelovali porodnici. Zemřel novorozenec

Bez komentáře: Záběry z vyprošťovaní lékaře z trosek nemocnice. Video: twitter/YPerebyinis

 

Reklama

Ruská raketa v noci na středu zasáhla porodnické oddělení nemocnice ve Vilňansku v Záporožské oblasti na jihu Ukrajiny. Při ostřelování zahynulo novorozené dítě, oznámil šéf oblastní správy Oleksandr Staruch.

Článek

„Ruské zrůdy v noci ostřelovaly velkými raketami malé porodnické oddělení vilňanské nemocnice. Naše srdce jsou plná smutku: Zabili dítě, které sotva přišlo na svět,“ cituje ČTK příspěvek, který šéf oblastní správy zveřejnil na sociální síti Telegram.

Jak je vidět v úvodním videu, záchranářům se mezitím z trosek dvoupodlažní budovy podařilo vyprostit lékaře a ženu.

Při ruském útoku byli zraněni dva lékaři, jeden z nich je ve vážném stavu. Zahynul chlapeček, který se narodil před dvěma dny, jeho matka přežila, upřesnila ukrajinská prezidentská kancelář podle agentury Unian.

„Nepřítel se znovu rozhodl terorem a vražděním dosáhnout toho, čeho není schopen dosáhnout devět měsíců,“ okomentoval podle ČTK ruské ostřelování ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a přislíbil, že Rusové se budou zodpovídat ze všeho zla, které na Ukrajině spáchali.

Okresní město Vilňansk leží asi 30 kilometrů na severovýchod od centra Záporoží, které je oblastní metropolí. Před válkou mělo asi 15 000 obyvatel.

Reklama

Doporučované