Hlavní obsah

Videa ze střelby na Trumpa: Po zásahu zvedl pěst

Jak momenty po střelbě zachytily kamery?Video: AP

aktualizováno •

Republikánský prezidentský kandidát měl po útoku zkrvavený obličej, ale je nyní v bezpečí. Jeden člověk byl na místě mrtvý a dva zranění.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Donald Trump je po střelbě v Pensylvánii již v bezpečí. V prohlášení uveřejněném na sociální síti X to uvedl mluvčí Anthony Guglielmi, informuje The Guardian. Jak útok na prezidentského kandidáta proběhl, zachytily kamery.

Na venkovním shromáždění v Butleru v Pensylvánii se krátce po začátku Trumpova projevu ozvalo několik výstřelů. Střela proletěla těsně kolem Trumpovy hlavy a škrtla jeho ucho. Zachránilo ho to, že lehce naklonil hlavu před tím, než došlo k výstřelu.

Následně je ze záběrů z místa vidět, jak se Trumpa hrozícího pěstí a s uchem a tváří od krve snaží ochranka odvést do bezpečí.

Tajná služba uvedla, že jeden divák byl zastřelen a dva další jsou zranění. Republikánský zástupce Ronny Jackson z Texasu řekl televizi Fox News, že na shromáždění byl zraněn jeho synovec, informuje Reuters.

Střelec byl po zásahu mrtvý. Policejní orgány znají identitu pachatele, ale jeho jméno zveřejní až po oficiálním potvrzení, informuje The Guardian. Úřady provádějí DNA testy, aby potvrdily jeho totožnost, jelikož podezřelý neměl doklady totožnosti.

+12

„Jde o to provést biometrické potvrzení,“ řekl zvláštní agent FBI Kevin Rojek. „U osoby nebyla zjištěna například žádná identifikace, takže se právě teď díváme na fotografie a snažíme se prověřit její DNA a získat biometrické potvrzení.“

Doporučované