Hlavní obsah

Ve věku 46 let zemřel herec Gregory, dětská hvězda seriálu Alf

Foto: Profimedia.cz

Benji Gregory ve své nejznámější roli s Alfem.

Bývalá dětská hvězda Benji Gregory byl nalezen již bez známek života minulý měsíc na parkovišti v Arizoně. Zahynul patrně bez cizího přičinění spolu se svým psem uvnitř rozpáleného auta. Bylo mu 46 let.

Článek

Ve věku 46 let zemřela bývalá dětská hvězda Benji Gregory. Jeho bezvládné tělo se našlo na parkovišti banky Chase v arizonské Peorii. Ve středu o tom informovala jeho sestra Rebecca Pfaffingerová s tím, že „rodina truchlí nad velkou ztrátou“. O úmrtí informují zahraniční média.

Podle úřadu soudního lékaře okresu Maricopa zemřel Benji Gregory 13. června. Příčina smrti zatím nebyla zveřejněna.

Hercova rodina se nicméně domnívá, že zemřel na úpal způsobený vedrem. V den, kdy Gregory zemřel, dosahovaly teploty v Peorii podle údajů Accuweather až 107 stupňů Fahrenheita, což je necelých 42 stupňů Celsia. Gregory byl v době smrti se svým služebním psem Hansem. Pes také zemřel v autě.

Coby dětská hvězda Gregory v 80. letech zazářil v seriálu Alf, ve kterém ztvárnil postavu Briana Tannera – dětského kamaráda mimozemšťana Alfa. Seriál měl premiéru v září 1986, kdy mu bylo osm let. Seriál se soustředil na rodinu z předměstí, jejíž svět se převrátí vzhůru nohama, když se v jejich garáži zřítí mluvící mimozemšťan se špičatýma ušima z planety Melmac. Tannerovi mimozemšťana nazývají ALF, což je zkratka pro „Alien Life Form“, tedy mimozemskou forma života.

V roce 2003 Gregory ukončil svou hollywoodskou kariéru a vstoupil do amerického námořnictva, kde se stal pomocným leteckým dělníkem. O dva roky později byl ze své funkce čestně propuštěn.

Jeho sestra popsala, že Gregory trpěl depresemi, bipolární poruchou a poruchou spánku, která ho často nutila být celé dny vzhůru. Fanoušky svého bratra vyzvala, aby jménem zesnulého herce přispěli na nadaci Actors Equity Foundation nebo ASPCA –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ obě organizace, na kterých mu záleželo.

Související témata:
Benji Gregory
Seriál Alf

Doporučované