Hlavní obsah

V Rusku se zřítil dopravní letoun. Zahynuli tři členové posádky

Foto: Shutterstock.com

Dopravní letoun Suchoj Superjet 100. Ilustrační fotografie

V Rusku se během zkušebního letu po opravě zřítil dopravní letoun Suchoj Superjet 100. Na palubě byli tři lidé, podle předběžných informací jsou mrtví.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V ruské Moskevské oblasti se v pátek zřítil dopravní letoun Suchoj Superjet 100. Na jeho palubě byli tři členové posádky, kteří podle předběžných informací zahynuli. Podle serveru BBC se letadlo zřítilo do zalesněné oblasti.

S odvoláním na ruské úřady to uvedla ruská státní agentura TASS. Podle jejích informací v letadle nebyli pasažéři. Stroj, který vzlétl z letiště Žukovskij, se zřítil při zkušebním letu po opravě.

„Letadlo patří společnosti Gazprom. Prošlo plánovanou opravou. Dnes byl proveden zkušební let. Na palubě byli pouze tři členové posádky,“ řekl pro agenturu TASS mluvčí civilní letecké společnosti Suchoj s tím, že na palubě letadla byli piloti pracující pro leteckou společnost.

Příčiny havárie zatím nejsou jasné. Na vině by podle ruských úřadů mohla být porucha jednoho z motorů. „Důvod je s největší pravděpodobností technický,“ cituje TASS operační služby.

Související témata:

Doporučované