Hlavní obsah

V Polsku dopadli Čecha hledaného kvůli drogám

Foto: Trybex, Shutterstock.com

Ilustrační fotografie.

Polská policie informovala, že zadržela Čecha, na kterého byl vydán mezinárodní zatykač. Je podezřelý z podílení se na vyrábění, pašování a prodávání drog.

Článek

Polská policie zadržela muže z Česka, na něhož byl vydán mezinárodní zatykač kvůli podezření z účasti na organizované skupině vyrábějící, pašující a prodávající drogy v Česku i Polsku. Informovalo o tom v pondělí oddělení polské policie odpovědné za boj proti organizovanému zločinu (CBŚP) na svých internetových stránkách.

Na muže loni v prosinci vydal evropský zatýkací rozkaz soud v Ostravě, vztahoval se na něj také mezinárodní zatykač Interpolu. Vědělo se o něm, že je velmi nebezpečný a může u sebe mít střelnou zbraň. Když se ho v minulosti snažila zadržet česká policie, najížděl do policejních vozů autem. Choval také bojové psy nebezpečných plemen, uvedlo CBŚP.

Podle polské policie se muž ukrýval v Opolském vojvodství nedaleko hranic s Českem. „Precizně naplánovali zásah a hledaného muže urychleně zadrželi,“ uvedla policie. Její členové při prohlídce nemovitosti, v níž se tento muž ukrýval, našli metamfetamin.

Doporučované