Hlavní obsah

Rusko podle ministerstva obrany zničilo v noci nejméně 51 ukrajinských dronů

Foto: Anelo, Shutterstock.com

Bojové drony. Ilustrační snímek.

Rusko uvedlo, že v noci na neděli zničilo alespoň 51 ukrajinských dronů. Ukrajinské letectvo uvedlo, že ztratilo stopu 32 dronů.

Článek

Ruské jednotky protivzdušné obrany zničily v noci na dnešek nejméně 51 ukrajinských dronů. Na platformě Telegram to uvedlo ruské ministerstvo obrany. Ukrajina informovala o zničení 41 z 80 ruských dronů nad desítkou svých oblastí. Ukrajinské letectvo také uvedlo, že ztratilo stopu 32 dronů. Co se s nimi stalo, není jasné.

Ukrajinské drony byly zničeny nad ruskými oblastmi Voroněžská, Brjanská, Orjolská, Lipecká a Belgorodská, uvedla agentura Reuters. Ruští i ukrajinští blogeři uváděli, že ruské síly postoupily do několika východoukrajinských měst a přiblížily se k dobytí strategického města Pokrovsk.

„Nepřítel postoupil v Selydove,“ napsala v sobotu pozdě večer na telegramu skupina DeepState, která má úzké vazby na ukrajinskou armádu a která analyzuje záběry z bojů. Zveřejnila také mapu s vyznačením ruských jednotek na jihovýchodě města. Ruské síly na toto město v ukrajinské Doněcké oblasti známé například těžbou uhlí už týden útočí. Jeho dobytí by otevřelo cestu k postupu na logistické centrum Pokrovsk vzdálené 20 kilometrů severozápadně. Ruský zpravodajský server SHOT na telegramu uvedl, že moskevské jednotky mají pod kontrolou 80 procent Selydove.

Ukrajinské ozbrojené síly v sobotu večer uvedly, že předchozí den odrazily 36 útoků z Ruska podél pokrovské fronty, včetně oblasti kolem města Selydove.

Doporučované