Hlavní obsah

V Nigérii se zřítila škola. V troskách zemřelo nejméně 21 studentů

Foto: Profimedia.cz

Tragédie si vyžádala minimálně 21 mrtvých a 69 zraněných.

V nigerijském městě Jos se v pátek zřítila budova střední školy, ve které se konaly zkoušky. Tragédie si vyžádala nejméně 21 mrtvých, někteří studenti jsou zřejmě ještě pod troskami.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Nejméně 21 žáků zahynulo a dalších 69 bylo zraněno, když se ve městě Jos v centrální části Nigérie zřítila budova školy, které se přezdívá Svatá akademie. Agentuře AFP to řekl mluvčí místního Červeného kříže. Blíže neurčený počet lidí je zřejmě stále pod troskami. V budově střední školy se konaly zkoušky.

Záchranné složky se pomocí bagrů snažily vyprostit žáky uvězněné pod sutinami. Rodiče se mezitím snažili najít své děti. Po prvotních informacích nebylo bezprostředně jasné, zda jsou mezi mrtvými a zraněnými učitelé nebo jiní dospělí. Někteří zranění skončili na jednotce intenzivní péče.

„Ve třídě jsem byl necelých pět minut, pak jsem uslyšel zvuk a ocitl se tady,“ cituje Deutsche Welle Wulliyu Ibrahima, jednoho ze zraněných studentů. „Ve třídě nás bylo hodně, píšeme zkoušky.“

„Někteří studenti bohužel přišli o život, ale přesný počet mrtvých se stále potvrzuje,“ uvedla v pátek večer v příspěvku na sociálních sítích ke zřícení školy Národní agentura pro mimořádné události a dodala, že 30 z více než 40 zachráněných zůstává v různých okolních nemocnicích.

Doporučované