Hlavní obsah

V Kolíně nad Rýnem došlo k dalšímu výbuchu

Foto: Shutterstock.com

Německá policie uzavírá oblast, ve které došlo k explozi. Ilustrační fotografie.

Úřady zatím nepotvrdily, že by mezi oběma výbuchy existovala souvislost. Výbuchy ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko jsou většinou spojené s gangy.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V západoněmeckém Kolíně nad Rýnem došlo ve středu brzy ráno podruhé během pár dnů k malé explozi. Místní televizní stanice WDR uvedla, že byl zraněn nejméně jeden kolemjdoucí a že byl použit podobný materiál jako při pondělním incidentu. Informuje o tom server DW.

Incident se odehrál kolem páté hodiny ranní v centru města na ulici Ehrenstrasse, která je plná obchodů a bytů. Místo je vzdáleno pouhých 100 metrů od toho, kde došlo k výbuchu před dvěma dny. Úřady neuvedly, zda mezi událostmi existuje souvislost.

V posledních měsících se objevily zprávy o malých explozích po celé spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko (NRW), kde se Kolín nad Rýnem nachází, způsobených činností gangů.

Policie spolkové země NRW na sociální síti X napsala, že „jsme na místě s velkým kontingentem policistů“ a že „oblast uzavíráme“. Vyzvala veřejnost, aby se vyhýbala oblasti v blízkosti místa výbuchu.

Doporučované