Hlavní obsah

V Drážďanech se při demolici zřítila další část mostu přes Labe

Bez komentáře: Ve čtvrtek se zásahové čety rozhodly poškozenou konstrukci zcela strhnout a začaly s přípravnými pracemi. V noci na pátek se pak během demolice zřítila další část mostu Carolabrücke.Video: facebook/Bärbel Liszy

aktualizováno •

V Drážďanech se do Labe během demolice zřítila další část mostu Carolabrücke.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Do Labe se v noci na pátek zřítil úsek mostu, po kterém vedou tramvajové koleje a který částečně spadl už v noci na středu. Informuje o tom agentura DPA s odvoláním na policejního mluvčího. Část stavby s vozovkou pro auta stále stojí.

Ve čtvrtek se zásahové čety rozhodly poškozenou konstrukci zcela strhnout a začaly s přípravnými pracemi, když pomocí pyrotechnické směsi oddělili koleje. Další přípravy na demolici pokračují, řekl dnes ráno mluvčí hasičů Michael Klahre.

Most Carolabrücke se skládá ze tří částí označených A, B a C. Po částech A a B jezdí automobily, na části C byly tramvajové koleje a chodník. Ve středu se zřítil asi 100metrový úsek mostní části C, které nyní hrozí extrémní riziko celkového zřícení. Klahre řekl, že laserová měření ukázala, že zbytky této části pomalu klesají.

Technické čety jsou pod časovým tlakem, protože od neděle se v Sasku na Labi očekává velká voda, která podle drážďanských hasičů riziko zřícení mostu může dále zvýšit. Pro Česko je pro nejbližší dny hlášen trvalý a vydatný déšť, který zasáhne i východní Sasko. Varování před záplavami vydaly německé úřady také pro Lužickou Nisu a Sprévu.

Doporučované