Hlavní obsah

USA odsoudily podvodníka z Floridy. „Vlk z Airbnb“ dostal čtyři roky vězení

Foto: Profimedia.cz

Konrad Bicher, přezdívaný „vlk z Airbnb“.

Prokurátoři uvedli, že Bicher provozoval nejméně 18 manhattanských bytů jako „minihotely“, přičemž pandemii využíval jako záminku, aby od roku 2019 do dubna 2022 neplatil pronajímatelům nájemné.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Muž z Floridy, který se chlubil, že je „vlk z Airbnb“, byl v pondělí odsouzen k více než čtyřem letům vězení za podvody na pronajímatelích bytů v New Yorku a na federálním vládním programu pomoci při pandemii. Dvaatřicetiletý Konrad Bicher z Hialeah na Floridě byl odsouzen u federálního soudu na Manhattanu, informovala agentura AP.

Trest odnětí svobody v délce čtyř let a tří měsíců byl Bicherovi uložen poté, co se k obvinění z podvodu před rokem přiznal. Bylo mu také nařízeno zaplacení náhrady škody ve výši 2,2 milionu dolarů. Při vynesení rozsudku odmítl promluvit.

Prokurátoři uvedli, že v době konání podvodu žil na Floridě a cestoval po celých USA za zábavou. Státní zástupce Damian Williams ve svém prohlášení uvedl, že Bicher o sobě rád mluvil jako o „vlkovi z Airbnb“.

Výraz měl podle Williamse odkazovat na „Vlka z Wall Street“, což je název memoárů bývalého burzovního makléře Jordana Belforta. Ten vydělal jmění na akciových podvodech. Část peněz rozházel za divoký a opulentní životní styl, nakonec šel za své zločiny do vězení na 22 měsíců.

„Jak zdůrazňuje dnešní rozsudek, ti, kdo se podílejí na takovém bezcitném a podvodném jednání, se budou za své zločiny zodpovídat bez ohledu na to, jaký titul si sami dali,“ uvedl Williams.

Doporučované