Hlavní obsah

U Sicílie našli tělo poslední pohřešované po potopení luxusní jachty

Foto: Policie ČR

Tělo mladé ženy objevili potápěči. Ilustrační fotografie.

Hannah Lynchová byla poslední nezvěstnou osobou poté, co se luxusní jachta Bayesian potopila během divoké bouře u italské rybářské vesnice Porticello východně od Palerma.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Podle zpráv italských médií potápěči našli ve vraku luxusní jachty, která se potopila u Sicílie, šestou oběť, 18letou Hannah Lynchovou. Informovala o tom BBC a další světová média.

Již včera se italským záchranářům podařilo vyzvednout z vraku potopené jachty Bayesian tělo britského podnikatele Mikea Lynche. Dalšími oběťmi jsou manažer americké banky Morgan Stanley International Jonathan Bloomer s manželkou Judy a Lynchův právník Chris Morvillo s manželkou Nedou, jejichž těla potápěči vyzvedli ve středu.

Jachta, která plula pod britskou vlajkou a disponovala prvotřídním vybavením i bezpečnostními prvky, se potopila v silné bouři s 22 osobami na palubě během několika minut. Patnácti lidem se podařilo zachránit a ještě v den nehody se našlo mrtvé tělo šéfkuchaře Recalda Thomase, který na jachtě vařil.

Mluvčí italské pobřežní stráže uvedl, že rozhodnutí o vyzdvižení potopené jachty z mořského dna „není na pořadu dne“, ale bude se o tom přemýšlet v budoucnu. Podle potápěčů pátracího a záchranného týmu byla loď na mořském dně „prakticky neporušená“.

Superjachta Bayesian dlouhá 56 metrů podle BBC patřila Lynchově manželce Angele Bacarosové. Tu se podařilo zachránit.

Související témata:

Doporučované