Hlavní obsah

U Las Vegas se objevil lesklý monolit. Už je zase pryč

Foto: WildSnap, Shutterstock.com

V podobném terénu se objevil neznámý lesklý monolit. Úřady ho už nechaly odstranit. Ilustrační foto.

V odlehlém pohoří nedaleko Las Vegas se objevil třpytivý obdélníkový hranol vyčnívající ze skal. Podivný monolit v pátek úřady odstranily.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Policie Las Vegas na platformě X uvedla, že členové její pátrací a záchranné jednotky našli o víkendu metr a půl vysoký objekt s reflexním povrchem.

Jak se objekt poblíž vrcholu Gass Peak, který je součástí rozlehlé pouštní národní rezervace pro volně žijící živočichy, objevil, zatím úřady nesdělily.

„Když se lidé vydávají na túry, vídáme spoustu podivných věcí, jako například nepřipravenost na počasí, nedostatečný přísun vody,“ napsalo policejní oddělení pod příspěvkem. „Ale podívejte se na tohle!“

V pátek policie oznámila, že se jejím jednotkám monolit podařilo odstranit. „Zatím není známo, jak se předmět na místo dostal, ani kdo by za to mohl být zodpovědný,“ uvedla. K odstranění došlo především z důvodu bezpečnosti veřejnosti a ochrany životního prostředí.

Obdélníkový hranol byl o víkendu nelegálně instalován na federální půdě zřízené k ochraně ovcí tlustorohých, která je zároveň domovem vzácných rostlin a pouštních želv. Přírodní rezervace, kterou spravuje americký Úřad pro ryby a divokou přírodu, je největší přírodní rezervací mimo Aljašku.

Christa Weiseová, úřadující manažerka této přírodní rezervace, v pátek potvrdila, že byl monolit odstraněn, ale uvedla, že se nemůže vyjádřit k tomu, zda federální úřady zahájily trestní vyšetřování.

Policejní oddělení uvedlo, že byl objekt uschován na „neznámém místě“, zatímco se úřady snaží zjistit, jak nejlépe masivní konstrukci vyrobenou z reflexního plechu zlikvidovat či uskladnit.

Podobné předměty se objevovaly po celém světě v roce 2020. V listopadu téhož roku byl podobný kovový monolit nalezen hluboko ve skalnaté poušti v Utahu. Poté následovalo Rumunsko, střední Kalifornie, Nové Mexiko a proslulá Fremont Street v centru Las Vegas.

Související témata:
Monolit

Doporučované