Hlavní obsah

Trumpův právník Giuliani přišel o licenci, lhal o ukradených volbách

Foto: mark reinstein, Shutterstock.com

Dle soudu Giuliani bezdůvodně napadl a podkopal integritu volebního procesu USA.

Rudy Giuliani byl jedním z hlavních zastánců nepravdivých tvrzení, že Trumpova porážka demokratem Joem Bidenem v roce 2020 byla důsledkem rozsáhlých volebních podvodů, napsala agentura Reuters.

Článek

Bývalý starosta New Yorku Rudy Giuliani v úterý přišel o newyorskou právnickou licenci, když odvolací soud rozhodl, že lhal, když tvrdil, že prezidentské volby v roce 2020 byly jeho klientovi, republikánskému exprezidentovi Donaldu Trumpovi, ukradeny. Informovala o tom agentura AP.

Soud konstatoval, že Giuliani, který působil jako Trumpův osobní právník, „bezdůvodně napadl a podkopal integritu volebního procesu této země“ a „aktivně přispěl k celonárodnímu sporu, jenž následoval po prezidentských volbách v roce 2020“. Soud dodal, že v souvislosti se svou úlohou v celé této kauze Giuliani neprojevil nejmenší lítost.

Giuliani byl jedním z hlavních zastánců nepravdivých tvrzení, že Trumpova porážka demokratem Joem Bidenem v roce 2020 byla důsledkem rozsáhlých volebních podvodů, napsala agentura Reuters.

Doporučované