Hlavní obsah

Taylor Swiftová podpořila Harrisovou v její prezidentské kandidatuře

Foto: Brian Friedman, Shutterstock.com

Americká zpěvačka Taylor Swiftová.

aktualizováno •

Zpěvačka Taylor Swiftová ze strachu z AI dezinformací veřejně promluvila o tom, koho bude v nadcházejících prezidentských volbách v USA volit. Svůj hlas dá Kamale Harrisové a podpořila také jejího partnera Walze.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Slavná americká zpěvačka Taylor Swiftová bezprostředně po americké úterní prezidentské debatě na svém instagramovém profilu, který má téměř 300 milionů sledujících, podpořila Kamalu Harrisovou v boji o Bílý dům. Podpořila také jejího volebního partnera guvernéra Minnesoty Tima Walze, kterého si Harrisová vybrala jako kandidáta na viceprezidenta.

Taylor Swiftová označila Harrisovou za nadanou vůdkyni. „Myslím, že je rozvážnou a nadanou vůdkyní, a jsem přesvědčená, že můžeme v téhle zemi dosáhnout o hodně víc, když nás vede klid a ne chaos,“ uvedla 34letá zpěvačka o současné viceprezidentce. U Walze ocenila jeho dlouholetý boj za práva žen rozhodovat o svém vlastním těle a LGBTQ+ práva.

V neposlední řadě zpěvačka také upozornila na umělou inteligenci, pomocí níž jsou vytvářeny materiály, které falešně uvádí, že je podpůrkyní republikánského kandidáta Donalda Trumpa. Z tohoto důvodu a strachu z umělé inteligence se rozhodla veřejně promluvit o svých politických preferencích.

Popová hvězda svůj příspěvek podepsala jako „Bezdětná kočičí dáma“, což je narážka na komentáře Trumpova spolukandidáta, senátora JD Vance z Ohia, o prominentních demokratických kandidátkách, které označil za bezdětné kočičí dámy. Na fotografii, která její příspěvek doprovází, drží v náručí kocoura Benjamina Buttona, svého domácího mazlíčka.

Doporučované