Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Horská služba: Na Gerlachovském štítu nezemřel český, ale slovenský turista

Foto: Štěpán Dvořák, Mapy.cz

Vysoké Tatry (ilustrační foto).

aktualizováno •

Turistovo tělo našli v úterý záchranáři z vrtulníku pod srázem Batizovská próba, přes který se stoupá na Gerlachovský štít. Ve středu Horská služba opravila informaci o oběti nehody.

Článek

Při úterním pádu ve Vysokých Tatrách na Slovensku nezemřel český turista, ale Slovák. Svou původní informaci o oběti nehody ve středu opravila horská záchranná služba (HZS), která o neštěstí v úterý informovala. Také české ministerstvo zahraničí ČTK sdělilo, že zemřelý turista je občanem Slovenska.

Turista plánoval sám vystoupit na nejvyšší slovenskou horu Gerlachovský štít. Horští záchranáři vyrazili do terénu poté, co dostali informaci, že muž je nezvěstný. Údaje o přibližném pohybu 43letého muže, které sám zaznamenal pomocí svého mobilního telefonu, horské službě poskytla přítelkyně nezvěstného.

Podle oznámení slovenské horské služby se muž zřítil ze srázu Batizovská próba. Nezvěstného našla posádka vrtulníku leteckých záchranářů z Popradu.

„Bohužel při pádu utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedla horská služba. Turistovy tělesné pozůstatky převezli do Starého Smokovce, kde si je převzala policie.

Doporučované