Hlavní obsah

Markíza: Muž, který střílel na Fica, je na psychiatrii

Foto: Alexander Geiger, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Na psychiatrické oddělení byl muž umístěn z preventivních důvodů, následující dny bude pod nepřetržitým dohledem zdravotníků.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Jednasedmdesátiletého Slováka, který byl obviněn ze spáchání atentátu na premiéra Roberta Fica, přemístili na psychiatrické oddělení ve vězeňské nemocnici v Trenčíně na západě Slovenska. Uvedla to TV Markíza s odvoláním na vlastní informace.

Juraje C. převezli do nemocnice krátce poté, co na něj specializovaný soud uvalil vazbu. Jaké zdravotní komplikace má, není podle TV Markíza veřejně známo. Na psychiatrii obviněného umístili hlavně z preventivních důvodů.

„Vzhledem k tomu, že nedisponujeme souhlasem dotčené osoby, nemůžeme vám poskytnout informace týkající se soukromí fyzické osoby,“ řekla pro TV Markíza mluvčí sboru vězeňské a justiční stráže Anna Ragasová.

Slovenský premiér Robert Fico byl postřelen čtyřmi ranami do oblasti břicha a končetin 15. května před domem kultury v Handlové, kde zasedala slovenská vláda. Život mu zachránila pětihodinová operace. Fico je momentálně při vědomí a komunikuje, podle úterní informace úřadu vlády se jeho stav dále zlepšuje.

Doporučované