Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Fico podstoupil kontrolní CT vyšetření

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Robert Fico na archivním snímku.

Robert Fico je po atentátu při vědomí a komunikuje. Lékaři podle úřadu vlády pracují na dalším zlepšení jeho zdravotního stavu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Slovenský premiér Robert Fico v úterý podstoupil kontrolní CT vyšetření dutiny břišní, oznámil úřad vlády v Bratislavě. Politik zůstává při vědomí a komunikuje.

„Zároveň jsou realizované další úkony směřující ke zlepšení jeho zdravotního stavu,“ napsal bez dalšího upřesnění slovenský úřad vlády.

V pondělí banskobystrická Rooseveltova nemocnice, v jejíž péči je premiér už od středy, informovala, že Ficův stav je stabilizovaný, zlepšuje se a zánětlivé parametry pomalu klesají.

Slovenského premiéra minulý týden ve středu po výjezdním zasedání vlády v Handlové několikrát postřelil atentátník, zasáhl ho do břicha a do nohy. Fico ještě tentýž den absolvoval náročnou pětihodinovou operaci a byl v život ohrožujícím stavu. Ve velmi vážném stavu zůstával i v dalších dnech.

Komentář

Premiér se stal obětí zločinu a leží ve vážném stavu v nemocnici. To je pro podezření z nekorektní informační politiky, která sleduje nějaký záměr, asi ta úplně nejhorší chvíle.

Doporučované