Hlavní obsah

Ruské síly se blíží ke strategickému Pokrovsku, dobyly další vesnici

Foto: Kosmogenez, Shutterstock.com

Ruští vojáci. Ilustrační snímek.

Rusko dobylo vesnici Izmajlivka na východě Ukrajiny a blíží se tak ke strategicky významnému Pokrovsku. Kyjev informaci zatím nepotvrdil.

Článek

Ruské síly dobyly vesnici Izmajlivka, která leží jižně od strategicky významného Pokrovsku na východě Ukrajiny. S odvoláním na ruskou armádu o tom v neděli bez bližších podrobnosti informovala agentura AFP. Agentura Reuters poznamenala, že nedokáže vývoj na bojišti bezprostředně ověřovat.

Kyjev se zatím k tvrzení ruských sil nevyjádřil. Pokud se ale dobytí vsi potvrdí, bude to znamenat další postup ruských vojsk, které se k Pokrovsku v posledních měsících stále přibližují. To v nejnovějších zprávách potvrzují také ukrajinští vojenští blogeři, podle nichž ruské síly postoupily i v Selydove, které leží také jižně od Pokrovsku. Podle ruského zpravodajského serveru SHOT mají pod kontrolou už 80 procent tohoto města.

Pokrovsk, o který se bojuje od letošního jara, je významným logistickým uzlem. Jeho vedení nedávno informovalo, že ve městě je poničených na 80 procent kritické infrastruktury.

Doporučované