Hlavní obsah

Razie v Íránu na „satanské seanci“. Nejspíš šlo o rockový koncert

Foto: khamenei.ir

Íránský nejvyšší vůdce Alí Chameneí je známý propagátor konzervativního stylu života.

Írán podle aktivistů v současnosti využívá války mezi Izraelem a radikálním hnutím Hamás, které Írán podporuje, jako zástěrky k potlačení odpůrců režimu, připomněla agentura Reuters.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V provincii Chúzestán na jihozápadě Íránu policisté zatkli 35 lidí, kteří se podle úředníků účastnili satanistické seance. Zátah odůvodnili přítomností satanistických symbolů, alkoholu a drog, informovala v sobotu íránská média. Podle agentury AFP šlo nejspíš o koncert rockové hudby, která je v islámské republice stejně jako alkohol zakázaná.

Policie uvedla, že nejprve identifikovala místo setkání a pak během razie zadržela 31 mužů a čtyři ženy. Ti jsou teď ve vyšetřovací vazbě a čekají na předání justičním orgánům.

V polovině května policie západně od hlavního města Teheránu zatkla na základě podobných obvinění více než 250 lidí, včetně tří Evropanů. V roce 2007 skončilo ve vazbě asi 230 osob, které se zúčastnily nelegálního rockového koncertu nedaleko Teheránu. Policie je obvinila z příslušnosti ke skupině uctívačů satana.

Související témata:

Doporučované