Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Rapper Diddy přišel o čestný titul z Howardovy univerzity

Foto: wiki

Americký rapper Sean „Diddy“ Combs.

Univerzita odebrání čestného titulu zdůvodňuje nedávno zveřejněným videem z roku 2016, na kterém rapper násilně zaútočil na svoji tehdejší přítelkyni.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Rada Howardovy univerzity se rozhodla rapperovi Diddymu odebrat čestný titul, který mu udělila v roce 2014, informuje BBC. Jedná tak v souvislosti se zveřejněným videem z května, na kterém „Diddy“ strká, táhne a kope svou tehdejší přítelkyni Cassie Venturovou. Záběry z hotelového pokoje pochází z roku 2016.

„Univerzita se pevně staví proti všem projevům mezilidského násilí,“ uvedla univerzita v pátečním prohlášení. „Chování zachycené na nedávno zveřejněném videu se neslučuje se základními hodnotami Howardovy univerzity natolik, že již není (Sean „Diddy“ Combs, pozn. red.) hoden zastávat nejvyšší ocenění této instituce, “ okomentovala univerzita.

Také sdělila, že na jeho jméno zruší stipendium a vypoví s ním „darovací smlouvu“ z roku 2016, v rámci které rapper univerzitě poskytl jeden milion dolarů prostřednictvím svojí nadace. Jeho jméno má být dle prohlášení zároveň odstraněno ze všech dokumentů, v nichž jsou uvedeni nositelé čestných titulů.

Rapper Sean „Diddy“ Combs se po zveřejnění videa za napadení své tehdejší přítelkyně omluvil. „Byl jsem znechucen, když jsem to udělal. Teď jsem znechucený,“ uvedl ve svém prohlášení. Také dodal, že vyhledal odbornou pomoc a začal chodit na terapii.

Na hudebníka podaly žalobu čtyři ženy, včetně zmíněné Venturové loni na podzim, a obvinily ho ze sexuálního a fyzického zneužívání. Venturová žalobu nakonec stáhla a dohodla se s Combsem na mimosoudním vyrovnání.

Obvinění rapper ve svém prohlášení z prosince minulého roku popírá a dodal, že bude bojovat za očištění svého jména.

Pozornost na sebe přitáhl letos znovu v březnu, kdy ve dvou domech, které vlastní, provedli federální agenti razii „jako součást probíhajícího vyšetřování“ sexuálního vykořisťování. Jeho právník označil akci za „bezprecedentní přepadení“ a trval na nevině svého klienta.

Doporučované