Hlavní obsah

Případ Pelicot roste. Jiný muž se přiznal, že nechával svou ženu znásilňovat

Foto: Profimedia.cz

Dominique Pelicot, který se přiznal, že nechával manželku znásilňovat dalšími muži, na kresbě ze soudního jednání.

Dominique Pelicot, který je momentálně souzen za dlouhodobé omamování a hromadné znásilňování své ženy, figuruje v dalším případu sexuálního zneužívání. Jiný muž se totiž přiznal, že s pomocí Pelicota znásilňoval svou ženu.

Článek

Vyšetřování Francouze Dominiqua Pelicota, který téměř deset let omamoval svou ženu, následně ji znásilňoval a umožňoval to i desítkám dalších mužů, vedlo k odhalení dalšího podobného případu. Informovala o tom agentura Reuters.

Třiašedesátiletý Jean-Pierre Marechal se ve středu přiznal ke zdrogování a následnému sexuálnímu zneužívání své manželky Cilie. Muž vypověděl, že mu Pelicot napomáhal. V rámci obhajoby pak mluvil o problematickém dětství, během kterého samotný pachatel zažil sexuální zneužívání ze strany otce.

Podle Marechala to byl právě Pelicot, kdo vypustil jeho vnitřního démona. „Kdybych nepotkal pana Pelicota, nikdy bych tento čin nespáchal. Uklidňoval mě, byl jako můj bratranec.“

Pelicot a Marechal se seznámili na webové stránce Coco, která už momentálně neexistuje. V rámci konverzace Pelicot sdílel snímky znásilnění své ženy a popisoval Marechalovi, jak ji omámil.

Dvojice se podle Marechala poté domluvila na znásilnění Cilie Marechalové. Podle žalobců ji Pelicot omámil, podobně jako to dělal se svou ženou Gisèle, a následně ji znásilnil, zatímco se Marechal díval. Pelicot se k činu přiznal.

Podle prokuratury byl Pelicot přítomen minimálně u tří z 12 případů zneužívání Cilie Marechalové. Čtyřiapadesátiletá žena má se svým manželem pět dětí, zůstala při něm a nepodala na něj trestní oznámení.

„Svého jednání lituji. Miluji svou ženu,“ řekl Marechal v soudní síni s tím, že Pelicotovi věřil a nechal se ovlivnit. První žádost o znásilnění ze strany Pelicota prý odmítl, po dalších výzvách ale svolil.

Případ opakovaného znásilňování dvaasedmdesátileté Gisèle Pelicotové pobouřil Francii a vyvolal i řadu protestů. Samotná Pelicotová, která trvala na veřejném soudním procesu a stala se symbolem boje proti sexuálnímu násilí, má ve věci vypovídat během středy.

Doporučované