Hlavní obsah

Princezna Anna se vrátila po otřesu mozku z nemocnice

Foto: Simon Ward Photography, Shutterstock.com

Princezna Anna je bývalou olympijskou jezdkyní.

Sestra britského krále se přesunula do domácí léčby. Kvůli zranění musela odložit některé své plány.

Článek

Britská princezna Anna byla propuštěna z nemocnice, oznámil v pátek Buckinghamský palác. Pod dohledem lékařů strávila mladší sestra britského krále Karla III. pět dní kvůli lehkému zranění hlavy. To jí pravděpodobně způsobil kůň, píše agentura Reuters.

Palác uvedl, že 73letá členka panovnického rodu se vrátila domů do rezidence Gatcombe Park v jihozápadní Anglii. Tam se bude jediná dcera zesnulé královny Alžběty zotavovat. Až to její lékařský tým dovolí, vrátí se do veřejné služby.

„Rád bych co nejsrdečněji poděkoval celému týmu v Southmead Hospital za jejich péči, odbornost a laskavost během krátkého pobytu mé ženy,“ vyjádřil svůj vděk nemocnici manžel Anny Tim Laurence.

Ke zranění došlo v neděli, kdy byla Anna na procházce po pozemku svého panství. Přesný průběh incidentu není známý. Podle dostupných informací se princezna pohybovala v blízkosti koně. Její lékařský tým potvrdil, že zranění odpovídá následku nárazu koňské hlavy nebo nohy.

Palác uvedl, že Anna, bývalá olympijská jezdkyně, utrpěla otřes mozku a nemohla si vzpomenout, co se stalo. Předpokládá se, že se princezna plně zotaví. Kvůli zranění však odložila některé své plány, jako třeba let do Kanady, který se měl uskutečnit tento týden.

Doporučované