Hlavní obsah

Princezna Anna byla hospitalizována po zranění, uvedl Buckinghamský palác

Foto: Simon Ward Photography, Shutterstock.com

Princezna Anna je úspěšná v jezdeckém sportu, zúčastnila se olympijských her v Montréalu v roce 1976.

Britská princezna Anna se lehce zranila, pravděpodobně jde o incident s koněm, ale příčina zranění nebyla potvrzena. Podle Buckinghamského paláce se předpokládá princeznino rychlé zotavení.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Princezna Anna, 73letá sestra britského krále Karla III., byla hospitalizována poté, co na svém panství v Gloucestershire utrpěla lehká zranění a otřes mozku, uvedl Buckinghamský palác. Jak dodal, očekává se, že se princezna po incidentu, který se stal na jejím pozemku v Gatcombe Parku, rychle zotaví, informovala BBC. Zůstává však v nemocnici Southmead v Bristolu „z preventivních důvodů na pozorování“.

„Král byl důkladně informován a připojuje se k celé královské rodině, která princezně přeje co nejrychlejší uzdravení,“ uvedl Buckinghamský palác v prohlášení.

Příčina zranění není potvrzena, ale předpokládá se, že ho způsobil střet s koňskou hlavou nebo končetinami. Princezna měla koncem tohoto týdne zahájit návštěvu Kanady – tamní média informovala, že se měla zúčastnit ceremoniálu u válečného památníku v Newfoundlandu.

Princezna Anna je známá jako jedna z nejpracovitějších královských osobností. Její zájem o veřejné povinnosti v kombinaci s přímočarým přístupem jí pomohl získat status jednoho z nejoblíbenějších členů britské královské rodiny, která má v průzkumech veřejného mínění trvale vysoké hodnocení. Je také známá svými úspěchy v jezdeckém sportu. Jako první členka královské rodiny se zúčastnila olympijských her v Montréalu v roce 1976.

Doporučované