Hlavní obsah

Při střelbě ve Francii zemřel člověk, útočníci jsou na útěku

Foto: Pexels.com/Maurício Mascaro

Ilustrační fotografie.

aktualizováno •

Maskovaní ozbrojenci vtrhli na svatbu v Eden Palace, kde bylo asi 100 lidí. Čtyři hosté utrpěli zranění.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Jeden člověk přišel o život a čtyři další utrpěli zranění při střelbě na svatbě ve městě Thionville v Lotrinsku na východě Francie. S odvoláním na nejmenovaný policejní zdroj o tom dnes informovala agentura AFP. Dva zranění jsou v kritickém stavu. Předpokládaní pachatelé - několik zamaskovaných ozbrojenců - jsou na útěku. Terčem útoku nebyla svatba, ale hosté. Patrně šlo o vyrovnávání účtů při obchodu s drogami, dodal policista.

Na svatbě v Eden Palace bylo zhruba 100 lidí, když nad ránem do sálu vtrhlo několik těžce ozbrojených osob a začalo na hosty střílet z brokovnic a z automatické pušky kalašnikov. Když dorazila přivolaná pomoc, ozbrojenci odešli, napsal na svém webu regionální list Le Républicain Lorrain. Zprvu psal, že byl při střelbě zabit asi dvacetiletý muž, později upřesnil, že zraněný třicátník zemřel při převozu do nemocnice, a že další tři zranění jsou ve vážném stavu.

Lehké zranění a psychický otřes utrpěla těhotná žena, kterou záchranáři ošetřili spolu s dalšími zraněnými, včetně muže poraněného úlomkem skla, dodal server. Policie pak začala na místě zajišťovat důkazy včetně mnoha nábojnic.

„Skupina svatebčanů si vyšla asi ve čtvrt na dvě v noci zakouřit a v tom přijeli tři těžce ozbrojení chlapi, kteří vypálili několik desítek ran jejich směrem,“ řekl agentuře AFP nejmenovaný policejní zdroj. Útočníci podle ně přijeli terénním vozem, pravděpodobně BMW, ale vyšetřovatelé nevědí, zda nepřijeli z Německa či Lucemburska, což je jen asi 15 kilometrů od města.

„Vypadá to zcela jasně na vyřizování účtů z obchodů s drogami. Svatba jako taková terčem nebyla, šlo spíše o lidi, kteří na tu svatbu přijeli,“ dodal. Podle zdroje šlo o hosty z řad turecké komunity žijící v sousedním městě.

Související témata:

Doporučované