Hlavní obsah

Při nehodě autobusu na jihu Peru zemřelo nejméně 21 lidí

Foto: Eduardo Vidal Gutierrez, Shutterstock.com

Silnice v Peru vedou horským terénem a mnohdy nejsou v dobrém stavu (ilustrační snímek).

Nehoda se stala na silnici, kde již v květnu havaroval jiný autobus, jehož pád si vyžádal životy 17 lidí.

Článek

Na jihu Peru v úterý ráno místního času havaroval autobus, který jel z metropole Limy do města Ayacucho. Podle místní tiskové agentury Andina při nehodě zemřelo nejméně 21 lidí. Zatím není jasná příčina neštěstí ani to, kolik lidí v autobuse bylo. Podle seznamu, který zveřejnil argentinský server Infobae, vyjelo z Limy 39 cestujících, další lidé ale mohli přistoupit cestou.

„Záchranné práce pokračují a neoficiálně mohu říci, že zemřelo 21 lidí,“ citovala agentura Andina šéfa místní policie Johnyho Valderramu. Ten také uvedl, že do nemocnic v regionu Ayacucho byl převezen zatím neupřesněný počet zraněných.

Nehoda autobusu, který patřil společnosti Molina Unión, se stala kolem páté ráno místního času (poledne SELČ). Autobus zatím z neznámého důvodu sjel ze silnice a valil se asi 200 metrů ze srázu. Na videozáznamu a fotkách ze sociálních sítí je vidět zcela zničený převrácený autobus a kolem něj rozházené množství věcí a také několik obětí a zraněných, napsal server Infobae.

Server Infobae také napsal, že silnice, na níž se nehoda stala, je ve špatném stavu. Také letos v květnu na ní havaroval autobus, při nehodě zemřelo 17 lidí.

Související témata:

Doporučované