Hlavní obsah

Požár u Athén má první oběť, plameny jsou vysoké 25 metrů

Foto: Profimedia.cz

V některých místech sahají až do výšky 25 metrů.

Hasiči našli v úterý krátce po půlnoci ve vyhořelé budově tělo ženy. Do Řecka by měla v úterý začít přijíždět pomoc ze zahraničí. Proti požáru je nasazeno přes 700 hasičů a několik desítek vrtulníků a hasicích letadel.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

K severnímu předměstí Athén se v pondělí přiblížil velký lesní požár, který si vyžádal nejméně jednoho mrtvého. Úřady kvůli plamenům nařídily evakuaci několika obcí a osad, informuje agentura AP.

Hasiči v úterý krátce po půlnoci uvedli, že našli tělo ve vyhořelé budově na předměstí Vrilissia. Podle BBC se má jednat o ženu.

Pomoc posílá i Česko

Proti požáru, který se nebezpečně přiblížil k řeckému hlavnímu městu, je nasazeno přes 700 hasičů a několik desítek vrtulníků a hasicích letadel.

Požár vypukl v neděli a nyní je jeho fronta dlouhá zhruba 30 kilometrů, přičemž se na ní nacházejí stále aktivní ohniska. Plameny, které v některých místech sahají až do výšky 25 metrů, zasáhly několik domů a podniků na městských předměstích. Úřady uvedly, že nejméně 18 lidí bylo zraněno, většinou kvůli nadýchání se kouře.

Situace by se však ve srovnání s pondělím mohla začít zlepšovat, protože se očekává, že v oblasti bude slabší vítr. Řecku by v úterý měly pomoci v boji s požáry další státy. Francie poskytne vrtulník a 200 hasičů s 28 hasičskými vozy, Itálie dvě hasicí letadla a Česká republika 75 hasičů a 25 vozidel, uvedli podle agentury AP úředníci. Na pomoc se chystá také Srbsko, Rumunsko, Turecko a Španělsko.

Doporučované