Hlavní obsah

Orbán po mírové misi odpočívá na ostrově Vis, čeká tam prý na Trumpa a Putina

Foto: Facebookové stránky Villa Kaliopa

Společný snímek s Viktorem Orbánem zveřejnil na facebookových stránkách majitel restaurace Goran Pečarević.

Maďarský premiér Viktor Orbán se letos vrátil na chorvatský ostrov, kde už několikrát pobýval. Podle maďarských médií je Jadran cílem jeho dovolených už několik let.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

„Čekáme na Putina a Trumpa. Mají zpoždění“.

Těmito slovy okomentoval Goran Pečarević, majitel restaurace na chorvatském ostrově Vis, společný snímek, který si pořídil s maďarským premiérem Viktorem Orbánem. Fotografii zveřejnil na svém facebookovém účtu.

Oba muži mají na fotografii zatnutou pěst ve zjevné narážce na gesto, které bezprostředně po pokusu o atentát udělal bývalý americký prezident a kandidát republikánů na tento post v letošních amerických prezidentských volbách Donald Trump.

S Trumpem se mimochodem Orbán potkal jen pár dní před tímto útokem. Ve Spojených státech zakončil cestu, kterou sám nazval mírovou misí a během níž se setkal v ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským, ruským vůdcem Vladimirem Putinem, čínským Si Ťin-pchingem a konečně s plejádou západních politiků na summitu Severoatlantické aliance ve Washingtonu.

Hlavní maďarský deník Magyar Nemzet, který má blízko k současné maďarské vládě, si povšiml, že se Viktor Orbán v Chorvatsku pohybuje bez bodyguardů. „Prochází se tu s vnučkou bez ochranky,“ citoval list Pečareviće. „Neumím si představit jiného světového politika, který by to teď udělal, všechna čest.“

Magyar Nemzet dále pochválil premiérův outfit: „Usměvavý, v ležérních letních šatech –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ bermudách a košili, se slaměným kloboukem v ruce.“

Související témata:

Doporučované