Hlavní obsah

Obrazem: Čeští hasiči dorazili do Řecka

Bez komentáře: Čeští hasiči už navštívili oblast kritickou pro vznik požáru. Pro průzkum použili dron. Video: Hasičský záchranný sbor ČR

aktualizováno •

Čeští hasiči jsou součástí mezinárodní pomoci, kterou si Řecko vyžádalo kvůli rozsáhlému požáru v okolí Athén. Do země sužované požáry vyrazilo 75 hasičů a záchranářů, 31 technických vozidel s vybavením a devět cisteren.

Článek

Čeští hasiči už navštívili oblast kritickou pro vznik požáru a seznámili se s místními komunikacemi. Na průzkum oblasti použili dron, napsali hasiči v tiskové zprávě.

+1

V okolí Athén v neděli vypukl rozsáhlý lesní požár, který se přiblížil k řecké metropoli. Ve středu se podle řeckých úřadů situace zlepšila. V Attice, což je region v okolí Athén, však i ve čtvrtek platí druhá nejvyšší výstraha před požáry.

Lesní požár pak ve čtvrtek ráno propukl také na ostrově Kefalonia v Jónském moři, napsal server listu Kathimerini. Oheň podle něj spaluje porost i zemědělskou oblast a snahy o uhašení komplikuje silný vítr, shrnuje ČTK.

Řecko 2024 aktuálně

  • V pondělí 12. sprna se požár přiblížil k Athénám. Rozsáhlý lesní požár ohrožoval obyvatele severního předměstí hlavní řecké metropole, s ohněm bojovaly stovky hasičů s vrtulníky. Na pomoc vyjelo bezmála 70 českých hasičů spolu se záchranáři a techniky. Požár se podařilo dostat pod kontrolu, běsnění ohně nepřežila jedna žena. Popelem lehlo na 40 tisíc hektarů půdy s vegetací.
  • Ve čtvrtek 8. sprna bylo zaznamenáno ohnisko lesního požáru na Krétě, v oblasti Rethymno. Na místo byly vyslány více než dvě stovky hasičů. Okolní osady byly pro bezpečnost místních evakuovány. Šíření ohně bylo úspěšně zastaveno.
  • Na přelomu měsíců června a července začalo hořet na Kosu, v ohrožení byla i část ostrova Chios. Požár se podařilo hasičům zkrotit.
  • Část ostrova Hydra zachvátily plameny v červnu v důsledku ohňostroje, který si členové posádky odpálili na soukromé jachtě. Spáleno bylo bezmála 300 000 metrů čtverečních lesní plochy. Dále se již oheň nešířil.

Doporučované