Hlavní obsah

Prodej lístků na Oasis provázely i stížnosti. Do večera bylo vyprodáno

Foto: Shutterstock.com

Oasis.

aktualizováno •

Lístky se na sekundárním trhu objevily jen pár minut po spuštění pátečního předprodeje. Podle prohlášení kapely ale vstupenky z  jiných platforem, než jsou Ticketmaster a Twickets, nejsou platné. Koncert se do večera vyprodal.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Comeback a první společné turné po 15 letech ohlásila v úterý skupina Oasis. Oznámení okamžitě vyvolalo nadšení fanoušků britpopové kapely, která ke svým původně plánovaným 14 koncertům v Británii a Irsku pro velký zájem přidala další tři vystoupení v létě příštího roku, a sice 16. července v domovském Manchesteru, 30. července v Londýně a 12. srpna v Edinburghu.

Jen několik minut po prvním pátečním předprodeji se lístky objevily na internetu za tisíce liber v přeprodeji, píše BBC. Koncerty byly do večera vyprodané.

Pořadatelé před předprodejem uvedli, že cena vstupenek se bude pohybovat okolo 150 liber za místo na stání, lístky na sezení pak měly stát od 73 (2171 Kč) do 205 liber (6098 Kč). V nabídce jsou také prémiové balíčky dosahující ceny až 506 liber (15 000 Kč). Krátce po spuštění předprodeje se však lístky objevily na platformách pro přeprodej za mnohem vyšší ceny. Nabízena byla například vstupenka za 6000 liber (přes 178 000 Kč) na show Oasis na stadionu Wembley v Londýně 26. července.

Samotní Oasis se k problému vyjádřili hned v pátek večer, kdy předprodej stále probíhal. „Od zahájení předprodeje jsme zaznamenali pokusy prodat vstupenky na sekundárním trhu,“ uvedli, „upozorňujeme, že vstupenky lze dále prodávat pouze prostřednictvím sítí Ticketmaster a Twickets. Vstupenky prodané v rozporu s podmínkami nebudou uznány.“

K přeprodávání vstupenek se však vyjádřila platforma Viagogo, na které uživatelé lístky také nabízeli. Uvedla, že přeprodej je ve Spojeném království legální a že stránka funguje plně v souladu se všemi zákony a předpisy.

Promotéři chystaného turné Oasis ve čtvrtek oznámili, že kvůli obrovskému zájmu spustí v pátek předprodej, do kterého se fanoušci budou moct dostat zodpovězením na soutěžní otázku. Díky této akci se stovkám lidí podařilo zakoupit vstupenky ještě před spuštěním oficiálního prodeje v sobotu.

Rozpad kapely byl důsledkem dlouhotrvajícího napětí mezi sourozenci Gallagherovými, které vyvrcholilo v létě 2009. Po divoké hádce v zákulisí před pařížským koncertem na festivalu Rock en Seine musel jejich manažer vystoupení zrušit. Noel následně ohlásil, že skupinu opouští, protože už nemůže dál se svým mladším sourozencem spolupracovat.

Kapela Oasis vznikla v roce 1991, před 30 lety vydala své první album Definitely Maybe a v polovině 90. let patřila mezi nejpopulárnější hudební uskupení na světě.

Související témata:
Předprodej

Doporučované