Hlavní obsah

Nicki Minaj se omlouvá fanouškům za zrušený koncert. V Amsterdamu ji zadržela policie

Foto: Shutterstock.com

Rapperka Nicki Minaj na snímku z loňského roku.

Jednačtyřicetiletá rapperka musela na poslední chvíli zrušit koncert v Manchesteru poté, co byla zadržena kvůli podezření z pašování drog. Nizozemská policie jí udělila pokutu 350 eur a umožnila jí pokračovat v cestě.

Článek

Trinidadská rapperka Nicki Minaj se omluvila fanouškům za odložený koncert v Manchesteru. Nezbylo jí nic jiného – v nizozemském Amsterdamu ji zadržela letištní policie s podezřením na vývoz drog.

Na sociálních sítích zpěvačka oznámila, že se koncert v Manchesteru uskuteční příští pondělí. „Omlouvám se za všechny nepříjemnosti, které to způsobilo. Pevně doufám, že koncert 3. června stihnete. Bude to opravdu výjimečné,“ napsala na sociální sítě, včetně X.

Minaj podle BBC uvedla, že v zadržení strávila pět až šest hodin, než jí bylo umožněno z amsterodamského letiště Schiphol odletět. Nizozemští prokurátoři místním médiím sdělili, že měla u sebe 30 až 100 gramů marihuany – Minaj však uvedla, že drogy patřily její ochrance.

„Odsud to převezmou právníci a bůh,“ napsala v neděli zpěvačka, která se narodila v ostrovním státě Trinidad a Tobago, ale působí v USA, na sociální síť X. „Dneska určitě přesně věděli, jak mi ublížit, ale i tohle pomine,“ dodala.

Na začátek jejího sobotního vystoupení čekalo v Co-op aréně asi 20 000 fanoušků. Oznámení o odložení koncertu přišlo krátce po 21:30 místního času – tedy v době, kdy se očekávalo, že zpěvačka přijde na pódium. Mnozí z jejích fanoušků, známých jako Barbz, byli po několikahodinovém čekání a cestě z jiných částí země rozrušeni.

Sedmnáctiletý Ellis Day z Cheshire řekl, že je „naprosto zničený“. „Přijeli jsme sem, celý den jsme se připravovali, abychom viděli její koncert. Je to opravdu zklamání, když jsme si dělali naděje a utratili peníze, a na poslední chvíli nám řeknou, že se neukáže,“ prohlásil pro BBC.

Minaj předtím část svého zatčení natočila a v sobotu odpoledne jej zveřejnila na sociálních sítích. Na videu bylo slyšet, jak jí policista říká: „Jste zatčena.“ Bylo vidět, jak mu Minaj odpovídá, že u sebe žádné drogy nemá.

Hudebnice pak zveřejnila sérii příspěvků, v nichž tvrdila, že jí „vzali zavazadlo bez souhlasu a také, že „tohle je mimochodem Amsterdam, kde je marihuana legální“. Držení, prodej nebo výroba drog jsou přitom v Nizozemsku technicky vzato protizákonné. Země však uplatňuje politiku tolerance vůči prodeji nebo držení malého množství některých drog, včetně marihuany. Vyvážet marihuanu ze země je však stále ilegální.

Doporučované