Hlavní obsah

Nepálský soud shledal „Buddha Boye“ vinným ze zneužívání dětí

Foto: Profimedia.cz

Rám Bahádur Bamdžon byl zatčen letos v lednu v Nepálu.

Nepálský soud shledal muže, který byl podle tisíců lidí reinkarnací Buddhy, vinným ze sexuálního zneužívání dětí. Uvedl tak v úterý soudní úředník.

Článek

Soud v Nepálu shledal Ráma Bahádúra Bamjana, zvaného „Buddha Boy“ (Buddhův chlapec), vinným ze sexuálního zneužívání dětí. Dle zpravodajské agentury Reuters to v úterý oznámil soudní úředník.

Sadan Adhikari, tajemník okresního soudu v Sarlahi, uvedl, že Bamjan byl shledán vinným, ale další podrobnosti neuvedl. Soud vynese nad 33letým Bomjanem rozsudek 1. července, dodal.

Jako teenager vzbudil Rám Bahádur Bamdžon mezinárodní pozornost v roce 2005, kdy se desetitisíce lidí přišly podívat na „Buddha Boye“, který téměř deset měsíců seděl se zkříženýma nohama pod stromem v hustém lese na jihovýchodě Nepálu.

V lednu 2024 byl Bamjan zatčen Ústředním vyšetřovacím úřadem (CIB) nepálské policie v domě na předměstí Káthmándú. Zde se skrýval od chvíle, kdy na něj nepálský soud vydal zatykač kvůli obvinění ze sexuálního zneužívání dětí.

„Buddha Boye“, kterému hrozí až 14 let vězení, se Reuters nepodařilo zastihnout. Jeho právník Dilip Kumar Jha uvedl, že proti jeho klientovi neexistují žádné důkazy a chystají odvolání k vyššímu soudu.

Více o Bamjanově zatčení se můžete dočíst zde:

Doporučované