Hlavní obsah

Muž a dítě zahynuli při ruském útoku na Kyjev. Další dítě je mezi zraněnými

Foto: twitter/ZelenskyyUa

Trosky ruské rakety zasáhly obytnou budovu v Kyjevě. Ilustrační snímek.

Dva lidé zahynuli a další tři byli vážně zraněni při nočním ruském útoku na Kyjev. Město očekávalo útok jako odvetu za vpád ukrajinských jednotek do ruské Kurské oblasti.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pětatřicetiletý muž a jeho čtyřletý syn zahynuli při nočním ruském útoku na Kyjev. Informovala o tom s odvoláním na záchranáře agentura AFP, podle které další tři lidé byli vážně zraněni, když trosky ruské rakety zasáhly obytnou budovu na východním předměstí metropole. Mezi zraněnými je podle Reuters 13leté dítě.

V Kyjevě a v okolních regionech a na celé východní Ukrajině byl v noci vyhlášen letecký poplach s tím, že hrozí ruský raketový útok. Hlavní město očekávalo podobnou akci jako odvetu poté, co tento týden přišly zprávy o překvapivém vpádu ukrajinských jednotek do ruské příhraniční Kurské oblasti.

Svědci agentuře Reuters řekli, že v Kyjevě slyšeli nejméně dva výbuchy, které zněly jako práce ukrajinské protivzdušné obrany.

Také podle AFP se v centru a na východě Kyjeva ozvaly výbuchy, rozezněla se letecká siréna a na obzoru byly vidět nejméně dva světelné záblesky.

Doporučované