Hlavní obsah

Mrtvým z Trumpova mítinku je 50letý bývalý hasič. Zemřel, když chránil rodinu

Foto: Profimedia.cz

Agent Tajné služby USA v Butleru, kde došlo k neúspěšnému pokusu o atentát.

„Nenávist k jednomu muži vzala život muži, kterého jsme milovali nejvíce,“ napsala na facebooku Comperatoreho sestra Dawn.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Mužem, který přišel v sobotu v pensylvánském městě Butler o život při neúspěšném atentátu na exprezidenta Donalda Trumpa, byl 50letý bývalý hasič Corey Comperatore. V neděli to potvrdil demokratický guvernér Pensylvánie Josh Shapiro.

„Právě jsem mluvil s Coreyho ženou a dvěma dcerami,“ citoval ho server CNN. „Corey byl táta od holek. Corey byl hasič. Corey každou neděli chodil do kostela. Corey miloval svou komunitu, ale hlavně miloval svou rodinu. Byl vášnivým stoupencem bývalého prezidenta a byl velmi nadšený, že s ním mohl strávit večer,“ nechal se slyšet.

Comperatorovy ženy se prý zeptal, zda se může s veřejností podělit o fakt, že spolu hovořili. „Odpověděla, že ano. A také mě požádala, abych se s vámi všemi podělil o to, že Corey zemřel jako hrdina,“ uvedl s tím, že Comperatore se při výstřelech vrhl na svou rodinu, aby ji ochránil.

Corey Comperatore byl v minulosti podle Pittsburgh Post-Gazette velitelem dobrovolného hasičského sboru v Buffalo Township. Do městečka Butler zamířil jako jeden z tisíců účastníků předvolebního setkání Donalda Trumpa.

„Nenávist k jednomu muži vzala život muži, kterého jsme milovali nejvíce,“ napsala na facebooku Comperatoreho sestra Dawn.

Atentátníkem byl podle vyšetřovatelů dvacetiletý Thomas Matthew Crooks, kterého agenti Tajné služby USA na místě zastřelili. FBI vyšetřuje útok jako pokus o atentát.

Doporučované