Hlavní obsah

Maďarská policie zadržela kapitána, který ujel od tragické srážky lodí

Foto: Shutterstock.com

Plavidla se srazila nedaleko Veröce severně od Budapešti. Ilustrační fotografie.

Kapitána hotelové lodi, která se nedaleko Budapešti srazila s menším plavidlem, zadržela policie. Muž je podezřelý z neposkytnutí pomoci s následkem smrti. Během nehody zemřeli dva lidé, po dalších pěti se pátrá.

Článek

Maďarská policie v pondělí zadržela kapitána výletní lodi, která se zřejmě srazila s menším motorovým člunem v sobotu večer severně od Budapešti. Informuje o tom agentura DPA. Dva lidé nehodu nepřežili, pět dalších se pohřešuje.

Policie informovala, že kapitána zadržela kvůli podezření z neposkytnutí pomoci s následkem smrti. Výletní plavidlo MS Heidelberg se nedaleko Veröce severně od Budapešti srazilo s motorovým člunem. Jeden z pasažérů člunu se s těžkými zraněními zachránil na břehu. V noci ze soboty na neděli záchranáři našli těla jednoho muže a jedné ženy. Po třech mužích a dvou ženách se nadále pátrá, ale DPA podotýká, že šance, že by je našli naživu, je podle policie velmi malá.

Hotelová loď po srážce plula dál a policie ji zastavila dále proti proudu u města Komárom, ležícímu naproti slovenskému Komárnu. Měla poškozený trup.

Policie dnes žádné informace o kapitánovi lodi plující pod švýcarskou vlajkou nezveřejnila, píše DPA. Maďarský portál Telex ale v neděli napsal, že jde o slovenského občana maďarské národnosti s desítkami let zkušeností s plavbou.

Loď MS Heidelberg plula z Budapešti do bavorského Pasova. Nynější nehoda v Maďarsku oživila vzpomínky na pět let starou katastrofu, při které v Budapešti na Dunaji velká výletní loď narazila do vyhlídkové lodi. Zemřelo tehdy 27 lidí, převážně turistů z Jižní Koreje.

Další informace o srážce lodí můžete číst zde:

Doporučované