Hlavní obsah

„Jsem násilník.“ Francouz přiznal vinu v případu hromadného znásilňování

Foto: Alain ROBERT/SIPA, Profimedia.cz

Gisele Pelicotová (na fotografii) požadovala, aby byl soudní proces veřejný.

Dominique Pelicot měl dlouhodobě znásilňovat svou manželku, kterou před tím vždy zdrogoval pomocí prášků na úzkosti. Nechával ji znásilňovat i dalšími muži. Nyní stojí před soudem a svou vinu přiznal.

Článek

Rozplétání případu Gisele Pelicotové, která roky čelila znásilňování ze strany manžela i jiných mužů poté, co ji její muž zdrogoval, pokračuje. Souzený Dominique Pelicot, jemuž je nyní 71 let, se k obviněním přiznal, popisuje server France 24.

„Jsem násilník, stejně jako ostatní v této místnosti,“ řekl s odkazem na 50 dalších obžalovaných v hromadném procesu. Jde o muže, které Pelicot naverboval na internetu, aby jeho manželku Gisele znásilnili.

Někteří z obviněných následně přiznali, že věděli o tom, že je Pelicotová omámená. Jiní zase tvrdí, že byli přesvědčeni, že se účastní fantazie „swingers“ páru – tedy, že oba manželé mají dobrovolně a otevřeně sex s dalšími lidmi.

Podle Pelicota ale „všichni věděli“, že je zve, aby jeho omámenou ženu znásilnili.

Muž měl své ženě podávat léky proti úzkosti po dobu téměř deseti let, k sexuálnímu zneužívání tak docházelo od roku 2011 do roku 2020. U soudu se nechal slyšet, že si to jeho žena nezasloužila.

Případ vyvolal pobouření po celé Francii, o víkendu demonstrovaly ve městech tisíce lidí, kteří požadovali ukončení znásilňování a podpořili Pelicotovou. Ta požadovala, aby byl soudní proces veřejný a zvýšil tak povědomí o užívání drog k sexuálnímu zneužívání.

„Díky vám mám sílu dotáhnout tento boj do konce,“ vzkázala žena v pondělí demonstrantům.

Pro podrobnější informace o případu si poslechněte podcast 5:59:

Doporučované