Hlavní obsah

Izraelská armáda tvrdí, že zasáhla stanoviště Hizballáhu

Foto: Bumble Dee, Shutterstock.com

Ilustrační fotografie.

Cílem útoků byly sklady zbraní a zařízení na odpalování raket. Úder lze pokládat za odpověď na středeční útok Hizballáhu.

Článek

Izraelská armáda uvedla, že v noci na čtvrtek zasáhla stanoviště šíitského radikálního hnutí Hizballáh v deseti různých oblastech jižního Libanonu. Na Západním břehu zase její dron zabil dva palestinské ozbrojence. Napsal to server The Times of Israel.

Armáda letecké útoky na jih sousední země označila za „rozsáhlé“. Jejich terčem byly sklady zbraní, zařízení na odpalování raket a další budovy využívané Hizballáhem. Podle serveru lze úder brát i jako odpověď na středeční útok Hizballáhu, který na sever Izraele vyslal na 50 raket, přičemž zranil jednoho muže.

Izrael a Hizballáh, který je podporován Íránem, se od vypuknutí války Izraele a teroristického hnutí Hamás v Pásmu Gazy opakovaně ostřelují a panuje obava ze širšího regionálního konfliktu.

Na Západním břehu izraelská armáda spolu s pohraniční policií a tajnou službou provedla v noci razii ve městě Tulkarm a pomocí dronu usmrtila dva ozbrojence. Palestinská média z oblasti nadále hlásí střety.

Doporučované