Hlavní obsah

Izraelská armáda našla v Pásmu Gazy tělo vojáka zabitého 7. října

Foto: Prashantrajsingh, Shutterstock.com

Izraelský premiér Netanjahu (na archivním snímku) prohlásil, že bude i nadále vyvíjet veškeré úsilí, aby se do Izraele vrátili všichni „ti, kteří žijí, i ti, kteří padli“.

Podle serveru Times of Israel zůstává v zajetí ještě 103 z 251 osob unesených loni v říjnu, z toho 33 prohlásila izraelská armáda za mrtvé.

Článek

Izraelská armáda oznámila, že při noční operaci na jihu Pásma Gazy nalezla tělo izraelského vojáka zabitého loni 7. října při teroristickém útoku Hamásu a následně odvlečeného na palestinské území spolu s ostatními rukojmími. Tělo mrtvého bylo převezeno do Izraele, kde bude pohřbeno. Informuje o tom server The Times of Israel.

„Tento voják padl během masakru 7. října a byl vzat jako rukojmí do Pásma Gazy,“ uvedla armáda s tím, že jeho jméno na žádost rodiny nezveřejní.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vyjádřil soustrast rodině mrtvého a poděkoval vojákům a dalším členům bezpečnostních složek, kteří se podíleli na záchranné operaci. Současně prohlásil, že bude i nadále vyvíjet veškeré úsilí, aby se do Izraele vrátili všichni „ti, kteří žijí, i ti, kteří padli“.

Podle Times of Israel zůstává v zajetí ještě 103 z 251 osob unesených loni v říjnu, z toho 33 prohlásila izraelská armáda za mrtvé. Během dosud jediného příměří ve válce na konci loňského listopadu Hamás propustil 105 rukojmích, většinou výměnou za Palestince zadržované v izraelských věznicích. Čtyři unesené propustil Hamás už před příměřím na základě zvláštních dohod.

Doporučované