Hlavní obsah

Írán udělal velkou chybu a zaplatí za ni, reaguje Izrael

Foto: Prashantrajsingh, Shutterstock.com

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu reagoval na íránský útok.

Írán dnes udělal velkou chybu a zaplatí za ni, prohlásil po raketovém útoku na Izrael zdejší premiér Benjamin Netanjahu. Odpověď bude bolestivá, podotkl zase velvyslanec Izraele při OSN Gilad Erdan.

Článek

„Íránský režim nerozumí našemu odhodlání bránit se a našemu odhodlání k odvetě proti našim nepřátelům,“ poznamenal Netanjahu, podle něhož ale raketový útok na Izrael selhal.

Írán na Izrael vyslal téměř 200 raket, které si podle dosavadních informací vyžádaly jen život jednoho Palestince na Západním břehu.

Erdan se nechal slyšet, že Írán následky svých činů pocítí již brzy. Izraelská armáda zatím uvedla, že si Izrael vybere, jak a kdy na dnešní útok odpoví.

Americký prezident Joe Biden dnes podle serveru The Times of Israel mluvil o „aktivní diskuzi“ o tom, jak Izrael bude reagovat. Vyjádřil Izraeli plnou podporu a podotkl, že s Netanjahuem bude brzy mluvit.

Také viceprezidentka a demokratická kandidátka na hlavu státu Kamala Harrisová slíbila, že vždy zajistí, aby byl Izrael schopen se Íránu bránit. Teherán je podle ní destabilizující silou na Blízkém východě.

Doporučované