Hlavní obsah

Influencer Andrew Tate je kvůli novým obviněním v domácím vězení

Foto: LCV, Shutterstock.com

Andrew Tate a Tristan Tate před bukurešťským soudem. Snímek z roku 2023.

Rumunští prokurátoři požádali soudce o uvalení vazby na bratry na 30 dní, zatímco budou pokračovat v novém vyšetřování, které se týká více než 35 údajných obětí.

Článek

Kontroverzní internetový influencer Andrew Tate zamířil v Rumunsku do domácího vězení, jeho bratr Tristan Tate byl umístěn pod zvláštní soudní dohled. Rumunská prokuratura totiž vyšetřuje nová a závažná obvinění, včetně sexu s nezletilou a obchodování s nezletilými. Informoval o tom web BBC.

V novém prohlášení žalobci bratry mimo jiné obviňují z nákupu čtyř luxusních automobilů a jejich registrace na jména jiných osob, aby skryli výnosy z toho, co označují za nezákonnou činnost. Celkem si prý obvinění vydělali prostřednictvím sexuálního zneužívání asi 2,8 milionu dolarů.

Po několikahodinovém výslechu v kancelářích rumunské Agentury pro boj proti organizovanému zločinu (DIICOT) Andrew Tate řekl BBC, že nejnovější obvinění jsou „ubohá“ a že žalobci jsou „zoufalí“. Řekl, že si toho „hodně vymysleli“. Případ, který je proti němu veden, odsoudil jako „podraz“ a lži.

„Je to podraz. Je to naprosto nechutné. Třicet z těch dívek tvrdí, že jsme neudělali nic špatného. Dvě z nich jsou matky našich dětí, dvě tady v Rumunsku nikdy nebyly,“ řekl.

Bratři Tateovi byli již dříve obviněni z toho, že přinutili sedm žen vytvářet pornografické snímky určené pro zpoplatněné webové stránky – bratři v této věci čekají na soudní proces. Andrew Tate byl rovněž obviněn ze znásilnění.

Kromě toho bratři Tateovi čelí obvinění ze sexuálního násilí také v Británii, kde je britská policie minulý týden navíc obvinila z neplacení daní, podotkla AFP. Oba dva vždy důrazně popírali jakékoli provinění a odmítají všechna obvinění, kterým čelí.

Před rokem bratři byli propuštěni z domácího vězení, ale bylo jim zakázáno opustit Rumunsko. V červenci pak bratrům soud povolil cestovat při čekání na soudní proces po Evropské unii, státní zástupci se ale proti verdiktu odvolali a odvolací soud v Bukurešti nakonec rozhodnutí zvrátil.

Související témata:

Doporučované