Hlavní obsah

Herec z Pirátů z Karibiku zahynul po napadení žralokem

Foto: Profimedia.cz

Tamayo Perry ve své nejslavnější filmové roli ve snímku z roku 2011.

Herec z filmu Piráti z Karibiku Tamayo Perry zemřel po útoku žraloka při surfování na Havaji. Byl talentovaným surfařem a měl za sebou více než deset let profesionálního surfingu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Devětačtyřicetiletý muž zemřel v neděli, potvrdila záchranná služba v Honolulu na tiskové konferenci, informuje BBC. Záchranná služba byla na pláž Malaekahana přivolána kolem 13. hodiny místního času.

Perryho, který byl zároveň plavčíkem, záchranáři prohlásili za mrtvého poté, co ho na vodním skútru dovezli na břeh.

Herec ztvárnil jednoho z pirátů ve čtvrtém filmu série Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna. Film je z roku 2011 a hraje v něm v hlavní roli Johnny Depp, který ztvárnil výstředního piráta kapitána Jacka Sparrowa. Po jeho boku si zahráli Penélope Cruzová nebo Geoffrey Rush. Perry hrál také ve filmech Ztraceni, Hawaii Five-0, Osudové léto a v pokračování Charlieho andílků: Na plný pecky. Objevil se i v reklamě na Coca-Colu.

Perry se narodil na východní straně ostrova Oahu a surfování se profesionálně věnoval více než deset let. Úřadující šéf oceánské bezpečnosti v Honolulu Kurt Lager řekl, že Perry byl „všemi milovaný plavčík“, a dodal, že byl dobře známý na severním pobřeží Oahu i po celém světě. „Tamayova osobnost byla nakažlivá, a stejně jako ho lidé milovali, on miloval všechny ostatní ještě víc,“ dodal.

Související témata:

Doporučované